Περιγραφή

Στόχος

Το ”Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού” είναι το πρώτο μεταπτυχιακό που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εξειδικευτούν στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας.

Πλεονεκτήματα

Διδασκαλία από τους κορυφαίους Αθλητικούς Ψυχολόγους της Ευρώπης
Δια-πολιτισμικό περιβάλλον

Έρευνα

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, η οποία γίνεται σε σύγχρονα θέματα ψυχολογίας της άσκησης και υγείας, του αγωνιστικού αθλητισμού, της ψυχολογίας στη σχολική φυσική αγωγή και της ψυχολογίας των εργαζομένων σε χώρους άσκησης και άθλησης.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενθαρρύνονται να παρουσιάζουν τα ερευνητικά τους δεδομένα σε συνέδρια και να τα δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά με την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Η ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων σ’ αυτές τις περιοχές είναι προϋπόθεση για εγγραφή στον Διδακτορικό Κύκλο Σπουδών.

Σταδιοδρομία

Οι πτυχιούχοι είναι ικανοί να απασχοληθούν:

Στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στον χώρο της άσκησης και του αθλητισμού
Στην εκπαίδευση
Εκπαιδευτές, ειδικοί στην αύξηση της ανθρώπινης απόδοσης
Σύμβουλοι ψυχικής υγείας
Ακαδημαϊκοί ερευνητές

Προαπαιτούμενα:

1) Βασικό πτυχίο. Αίτηση εισαγωγής δικαιούνται πτυχιούχοι:

-Τ.Ε.Φ.Α.Α.,

-Ψυχολογίας

-Παιδαγωγικών Τμημάτων

-Συναφών ειδικοτήτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντιστοίχων Τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής

-Πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφών γνωστικών αντικειμένων

Το 25% των εισακτέων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογία του Αθλητισμού, Άσκησης και Φυσικής Αγωγηής θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ή συναφών Πανεπιστημιακών Σχολών/Τμημάτων της ημεδαπής ή αντιστοίχων τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής

2) Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου  Lower (Δεκτά γίνονται τα  πτυχία που αναγνωρίζονται και από τον ΑΣΕΠ)

Επικοινωνία με τον φορέα

Εκπαιδευτικά προγράμματα στην ίδια κατηγορία

Εκπαιδευτικά προγράμματα από τον ίδιο Φορέα