Περιγραφή

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ψυχολογία Υγείας προσφέρεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire και είναι το πρώτο προπτυχιακό εξειδίκευσης στον τομέα της Ψυχολογίας που λειτουργεί στην Ελλάδα. Ανταποκρινόμενοι σε μια αγορά εργασίας που αναζητά εκτεταμένη εξειδίκευση, φέρνουμε και προσφέρουμε το Bachelor in Health Psychology, το οποίο εντάσσει τον εκπαιδευόμενο στον τομέα της πρόληψης υγείας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συγχρόνως του χορηγεί εξειδίκευση από το πρώτο του πτυχίο καθώς και διεθνή αναγνώριση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

 • Απόκτηση Πτυχίου Ψυχολογίας με εξειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας
 • Δυνατότητα εγγραφής στο Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (υπό τη διαδικασία του Individual Basis)
 • Εξασφαλισμένη συνέχιση των σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού επιθυμούν ή και στα μεταπτυχιακά που προσφέρει το ICPS στην Ελλάδα
 • Πρακτική άσκηση, τουλάχιστον 200 ωρών, σε φορείς του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου φορέα
 • Εξειδικευμένα μαθήματα και πρακτικές γνώσεις σε τομείς εφαρμοσμένης ψυχολογίας
 • 150 ώρες εκπαίδευσης σε περιστατικά παρεμβάσεων υγείας, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών
 • Μαθήματα με στόχο τη διαμόρφωση της επαγγελματικής ταυτότητας των σπουδαστών, ήδη από το πρώτο έτος σπουδών
 • Ομάδα καθηγητών με επαγγελματική εμπειρία στα αντικείμενα διδασκαλίας τους

Κριτήρια Εγγραφής στο Bachelor Ψυχολογίας Υγείας

 • Απολυτήριο Λυκείου.
 • Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιπέδου IELTS 6.0 ή αντίστοιχο.
 • Θα προτιμηθούν όσοι διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 18 και άνω.
 • Επιτυχημένη Συνέντευξη με τον Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια τρία έτη σε full-time εκπαίδευση ή μέχρι 6 έτη σε part-time εκπαίδευση. Κατόπιν της ολοκλήρωσής του και εφόσον ολοκληρώσουν τη διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι σπουδαστές δύνανται να επιδιώξουν την έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα εκδίδεται μόνο άδεια γενικού ψυχολόγου και δεν υφίστανται άδειες ασκήσεως επαγγέλματος εξειδίκευσης στους διάφορους τομείς της Ψυχολογίας όπως σε πολλές άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία αντιστοιχούν χρονικά στα έτη εκπαίδευσης πλήρους φοίτησης. 

Πρώτο έτος σπουδών: ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με τους βασικούς τομείς της Ψυχολογίας – γνωστική, βιολογική, κοινωνική, αναπτυξιακή, έρευνα - και γνωρίζει την ιστορική εξέλιξη, αλλά και τις σημαντικότερες επιστημονικές τοποθετήσεις όπως παρουσιάζονται στην Ελλάδα και διεθνώς.

Παράλληλα, στο πρώτο έτος παρέχεται εκπαίδευση και στήριξη στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, εξειδικευμένη για Ψυχολόγους. Κατά τη διάρκεια του έτους, παρουσιάζονται οι βασικές θεωρίες στην ψυχολογία υγείας, ειδικά σε σχέση με το στρες και την προάσπιση της υγείας σε κοινωνικές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε φορείς υγείας που πραγματοποιούν παρεμβάσεις στο ευρύ κοινό.

Δεύτερο έτος σπουδών: ο σπουδαστής εμβαθύνει και εξερευνά τους κεντρικούς άξονες που καθορίζουν την επιστήμη και πώς αυτοί σχετίζονται και επηρεάζουν τις εξειδικεύσεις της ψυχολογίας.

Συγχρόνως, ολοκληρώνει την αναλυτική εκπαίδευση στην έρευνα και μεθοδολογία, η οποία θα αποτελέσει βασικό συστατικό τόσο του τελευταίου έτους και της πτυχιακής εργασίας, όσο και οποιασδήποτε μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο μέλλον.

Ανεπτυγμένες και σύνθετες θεωρίες στην ψυχολογία υγείας καθώς και εκπαίδευση στις μεθοδολογίες των παρεμβάσεων, μετατρέπουν τη φοίτηση σε μια εμπειρία εφαρμοσμένης γνώσης και δεξιοτήτων ενός επιτυχημένου επαγγελματία υγείας.

Τρίτο έτος σπουδών: παρέχονται εξειδικευμένες γνώσεις σε τομείς εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και στις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως οι ατομικές διαφορές, η επιθετικότητα, η εγκληματολογία, η ψυχοπαθολογία, το στρες στον εργασιακό χώρο, οι διαταραχές μνήμης, οι μαθησιακές δυσκολίες, οι διατροφικές διαταραχές κ.α.

Στο τρίτο έτος σπουδών εκπονείται η πτυχιακή εργασία και πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση σε πλαίσια και φορείς. Συγχρόνως, ο φοιτητής εκτίθεται και αναπτύσσει δεξιότητες στην προάσπιση της υγείας, ενώ εξειδικεύεται σε ζητήματα όπως την προσαρμογή στη χρόνια ασθένεια, τις ψυχολογικές επιπτώσεις των γενετικών πειραμάτων, την ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους κ.α.

 

Με την ολοκλήρωση των σπουδών στο B.Sc. Psychology with Psychotherapy & Counselling του University of Central Lancashire στο ICPS οι απόφοιτοι μπορούν να:

Εργαστούν ως Ψυχολόγοι ανοίγοντας το δικό τους ιδιωτικό γραφείο (εφόσον πρώτα αναγνωρίσουν το πτυχίο τους και εκδώσουν τη σχετική Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος).

Εργαστούν ως Ψυχολόγοι σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς (δομές ψυχικής υγείας, μονάδες απεξάρτησης, ΜΚΟ κ.α.).

Συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε διακεκριμένα Μεταπτυχιακά προγράμματα εξειδίκευσης.

Επιλέξουν τον τρίτο τομέα εξειδίκευσης τους π.χ. Παιδοψυχολογία, Εγκληματολογία, Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία Υγείας,  Ψυχοσεξολογία κ.α.

Ζητήσουν την υποστήριξη του προσωπικού τους Career Coach από το ICPS και να συντάξουν το ατομικό επαγγελματικό πλάνο και τα βήματα υλοποίησης του.

Εκμεταλλευτούν τα μειωμένα δίδακτρα σε αποφοίτους του Kολλεγίου για την συνέχιση των σπουδών τους σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο ICPS ή στο UCLan.

Γίνουν μέλη της μεγάλης Ομάδας Αποφοίτων του ICPS που είναι όλοι επαγγελματίες του χώρου με μεγάλη εμπειρία και δυνατό δίκτυο γνωριμιών.

Γίνουν μέλη της μεγάλης Ομάδας Αποφοίτων του University of Central Lancashire απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια των αποφοίτων του UCLan.

500 φοιτητές κάθε έτος εμπιστεύονται τα εξειδικευμένα Bachelor Ψυχολογίας του UCLan στην Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο

Θα φοιτήσεις σε ένα πρόγραμμα, απόφοιτοι του οποίου έχουν γίνει δεκτοί απευθείας για διδακτορικό στο εξωτερικό

Θα αποκτήσεις σημαντικές γνώσεις, αλλά προπαντός, μια εξειδίκευση ήδη από το πρώτο σου πτυχίο

Θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια διαδραστική εμπειρία μάθησης με κοινοτόμες Πλατφόρμες Προσωπικής Ανάπτυξης και Εξέλιξης και με την υποστήριξη του προσωπικού σου Coach

Θα μπορέσεις να κάνεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα στο αντικείμενο που θα επιλέξεις μέσα από την πρακτική άσκηση 200 ωρών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς

Θα γίνεις μέλος της οικογένειας του ICPS που γνωρίζει το αντικείμενο της Ψυχολογίας σε βάθος και είναι εξειδικευμένη σε αυτό. Σπουδάζεις μαζί με τους ειδικούς!

Θα γίνεις μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Video

Επικοινωνία με τον φορέα