Περιγραφή

50 χρόνια έρευνας έχουν δείξει ότι, υπάρχει τρόπος να βοηθήσει γονείς, αλλά και επαγγελματίες, να βρουν το κλειδί και να ξεκλειδώσουν το μυστήριο των δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών, δίνοντας τους ένα ανανεωμένο αίσθημα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό, έχουν πολλαπλά οφέλη.

Για τους γονείς:

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τους γονείς ώστε:

 • Να ανακαλύψουν τι συμβαίνει μέσα στο παιδί τους, όταν αυτό είναι αναστατωμένο ή παραφέρεται
 • Να αποφασίσουν, ποια είναι η ανάγκη του παιδιού για να ηρεμήσει, να ακούσει και να μάθει
 • Να επιλέξουν μια στρατηγική, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιήσουν την ανάγκη του παιδιού, αλλά και να διαμορφώσουν κατάλληλα την συμπεριφορά του
 • Να βιώσουν περισσότερη αγάπη, περισσότερη συνεργασία
 • Να αισθανθούν πιο ευτυχισμένοι και περισσότερο επιτυχημένοι με τα παιδιά τους.
 • Να είναι τα παιδιά τους πιο ευτυχισμένα, να ανταποκρίνονται περισσότερο και να συνεργάζονται καλύτερα μαζί τους, να αναπτύσσουν όλο και περισσότερο αυτοέλεγχο, να τα πηγαίνουν καλύτερα με τα αδέρφια, τους φίλους και τους δασκάλους τους και να μεγαλώνουν, κατακτώντας και θριαμβεύοντας, όντας αργότερα ικανοί και επιτυχημένοι έφηβοι και ενήλικες.

Για τους δασκάλους ή άλλους επαγγελματίες

Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει όσους εργάζονται εκπαιδευτικά με τα παιδιά:

 • Να μπορούν να κατανοούν τις συναισθηματικές τους ανάγκες, πέρα από τις εκπαιδευτικές
 • Να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών, με αποτέλεσμα: καλύτερη συνεργασία του παιδιού μέσα στο μάθημα, ατομικό ή την τάξη, μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή του παιδιού στο μάθημα, καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις, καλύτερη σχέση μαθητή-δασκάλου
 • Να παίρνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την δουλειά τους.
 • Να βοηθούν τους γονείς και να τους συμβουλεύουν κατάλληλα, για να υποστηρίζουν από το σπίτι το έργο τους.

Για τους θεραπευτές ή άλλους σχετικούς επαγγελματίες

Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει κάθε επαγγελματία, που δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά, να κατανοήσει καλύτερα το πώς μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη την θεωρία του Συναισθηματικού Δεσμού (attachment theory), όχι μόνο με το παιδί, αλλά και με τους γονείς που ζητούν την βοήθειά του για τα παιδιά τους.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο θεραπευτής να εγκαθιδρύσει γρηγορότερα μια δυνατή κι ασφαλή σχέση για το παιδί, ώστε αυτό να επεξεργαστεί τα θέματά του αποδίδοντας καλύτερα.

Από την άλλη μεριά, ο γονιός, που είναι κι αυτός που φέρνει το παιδί στην θεραπεία και αναζητά και ο ίδιος καθοδήγηση για τον γονεϊκό του ρόλο, θα νοιώσει ασφάλεια, κατανόηση και στήριξη από τον θεραπευτή, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνει αποτελεσματική καθοδήγηση, ώστε να μπορέσει να στηρίξει το παιδί του και να του προσφέρει μια σχέση στοργής και συναισθηματικής ασφάλειας.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασχολείται με παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας.

Ενδεικτικά απευθύνεται σε: Γονείς, Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχίατρους, Παιδοψυχίατρους και Παιδίατρους, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους, Καθηγητές, Νηπιαγωγούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, κά.

Δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε 8 συναντήσεις των 2,5 ωρών εκάστη.

Προοπτικές Επαγγελματικής Αποκατάστασης

Όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στις ομάδες που εργάζονται, βελτιώνοντας τις σχέσεις και πετυχαίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Το κόστος κάθε συνάντησης για κάθε συμμετέχοντα είναι 50 ευρώ ανά συνάντηση + 24% ΦΠΑ.

Όταν το πρόγραμμα παρακολουθούν και οι δυο γονείς, την ίδια χρονική περίοδο, ακόμα κι αν είναι σε διαφορετικές ομάδες, ή ένας γονιός κι ένας παππούς που είναι ενεργός στο μεγάλωμα των παιδιών, τότε το συνολικό κόστος και για τους δυο είναι 60 ευρώ + 24% ΦΠΑ. 

Early Bird: Για εγγραφές έως 20 Σεπτεμβρίου 2022, υπάρχει έκπτωση 10% στο σύνολο του ποσού.

Σε κάθε περίπτωση, αν το πρόγραμμα προεξοφληθεί, θα υπάρχει έκπτωση επί του συνολικού ποσού 50 ευρώ για τον πρώτο και 10€ για τον δεύτερο συμμετέχοντα.

Σε περίπτωση που παρακολουθούν το πρόγραμμα και οι δυο γονείς κι ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει και κάποιος από τους παππούδες των παιδιών, τότε ο παππούς ή η γιαγιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν.

 

Η ομάδα του προγράμματος Circle of Security είναι απογευματινή και ξεκινά το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 και ως εξής: 

 • Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022
 • Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022
 • Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022
 • Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022
 • Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022
 • Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
 • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022
 • Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 

Ώρα διεξαγωγής προγράμματος : 15:00 – 17:30

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Επικοινωνία με τον φορέα