Περιγραφή

Το Κέντρο ψυχοθεραπείας και μοντέρνας εφαρμοσμένης ψυχολογίας ανακοινώνει την έναρξη νέου μονοετούς διεθνώς πιστοποιημένου επαγγελματικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: Μονοετής Διεθνώς Πιστοποιημένη Επαγγελματική Μετεκπαίδευση και Εξειδίκευση στη Θεραπευτική Κλινική Υπνοθεραπεία και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία με δυνατότητα και για σύγχρονη και διαδραστική εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Η εκπαίδευση θα αρχίσει τον Οκτώβριο 2023 (21/10/2023) και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο 2024 (13/10/2024)

Περιγραφή και Σκοπός Προγράμματος

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και τα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχει είναι διεθνώς πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από το National Council of Integrative Psychotherapists (NCIP), από το Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists (ACCPH), από το International Hypnosis Association (IHA), από το Professional Hypnotherapists Practitioners Association (PHPA), από το International Association of Therapists (IAOTH), από το International Association of Accredited Coaches, Therapists and Mentors (IACTM), από το Complementary Medical Association (CMA), από το International Appliance Assurance for Holistic Practitioners (ICAHP) καθώς και από το International Practitioners of Holistic Medicine (IPHM).

Οι απόφοιτοι του κέντρου και του προγράμματος εκπαίδευσης θα έχουν το δικαίωμα εγγραφής ως πλήρη και έγκριτα μέλη του NCIP, του ACCPH, του ΙΗΑ, του PHPA, του ΙΑΟΤΗ, του IACTM, του CMA, του ICAHP και του IPHM και παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως πλήρη μέλη στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) που αποτελεί τον επίσημο φορέα ρύθμισης του επαγγέλματος του κλινικού υπνοθεραπευτή στη Βρετανία (Professional Standards Authority). Επιπλέον, οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν πλήρη νομική και επαγγελματική ασφάλιση για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που θα παρέχουν (BGI.uk Insurance).

Επίσης, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εγγραφούν και σε άλλους διεθνούς κύρους επαγγελματικούς συλλόγους της αρεσκείας τους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης αντανακλά στις υψηλότερες διεθνώς κατοχυρωμένες απαιτήσεις. Το National Council of Integrative Psychotherapists (NCIP) έχει πιστοποιήσει το υλικό και το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος καθώς και τα πρωτόκολλα εργασίας που ακολουθεί σε επίπεδο 7 (LEVEL 7).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα λαμβάνει χώρα μια φορά το μήνα (ένα Σαββατοκύριακο μηνιαίως / οι ημερομηνίες αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω), ενώ θα υπάρχει ομαδική πρακτική και εποπτεία μια φορά το μήνα διάρκειας 4 ωρών (12 εποπτείες συνολικά / 1 ανά μήνα διάρκειας 4 ωρών).

Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εξ αποστάσεως θα έχουν τη δυναότητα να συνδέονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας zoom και να παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα που θα διεξάγεται στο χώρο εκπαίδευσης συμμετέχοντας ενεργά. Επίσης, τα μαθήματα καταγράφονται και εν συνεχεία αποστέλλονται οι αντίστοιχοι κωδικοί πρόσβασης στους εκπαιδευόμενους έτσι ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν ξανά εμπεδώνοντας το υλικό ή να τα παρακολουθήσουν σε περίπτωση κάποιας απουσίας. Έτσι, μπορούν όλες και όλοι να είναι σίγουροι ότι θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν όλη την πορεία της εκπαίδευσης χωρίς το παραμικρό κενό.

Δομή Προγράμματος

Ενδεικτικές θεματικές του προγράμματος εκπαίδευσης είναι οι ακόλουθες:

1. Εισαγωγή στην Κλινική Ύπνωση / Κλινική Υπνοθεραπεία.

2. Η Ιστορία της Κλινικής Υπνοθεραπείας (Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα).

3. Η Κλινική Υπνοθεραπεία ως μια αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών.

4. Εισαγωγή στη Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

5. Εισαγωγή στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία (Cognitive Behaviour
Hypnotherapy – CBH).

6. Η διαμόρφωση περίπτωσης (case formulation) με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Υπνοθεραπείας.

7. Η αξιολόγηση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Υπνοθεραπείας ως ένα ολοκληρωμένο συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας.

8. Εισαγωγή στις θεμελιωθείς τεχνικές της Αναλυτικής Υπνοθεραπείας.

9. Νευροεπιστήμη και Υπνοθεραπεία.

10. Η Κλινική Υπνοθεραπεία και ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος.

11. Η διαμόρφωση μιας συνεδρίας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας

12. Η διαμόρφωση μιας συνεδρίας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας ΙΙ (Χτίζοντας εμπιστοσύνη, υποσυνείδητη επικοινωνία, αναπαραστατικά συστήματα επικοινωνίας, rapport, pacing, mirroring, matching, leading, anchoring).

13. H χρήση της Υπνωτικής Γλώσσας (Hypnotic Language Patterns), η χρήση της

Ερικσονιακής Γλώσσας (Ericksonian Language Patterns / Telling a Story), Conversational Hypnosis.

14. H διαδικασία της συνέντευξης (motivational interviewing) και οι βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής (counselling skills).

15. Εισαγωγή στο DSM V – Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία.

16. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Αγχωδών Διαταραχών (Anxiety Disorders).

17. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Διαταραχών Διάθεσης (Mood Disorders).

18. Διαμόρφωση Περίπτωσης: Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία της Κατάθλιψης (Depression).

19. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία του Άγχους και των Φοβιών (Anxieties and Fears).

20. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία της Διαταραχής Σωματοποίησης (Somatisation Disorder).

21. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αύξηση της εμπιστοσύνης, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης (instilling self-confidence).

22. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Βελτίωση των Αθλητικών Επιδόσεων (improving sports performance).

23. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Θυμού και της Επιθετικότητας (Anger and Aggression Management).

24. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Πόνου (Pain Management).

25. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Διαταραχών Ύπνου και της Αϋπνίας (Sleep Disorders and Insomnia).

26. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διαχείριση του Εργασιακού Στρες (Work-Related Stress).

27. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την Απώλεια Βάρους και την Παχυσαρκία (Weight Loss and Obesity).

28. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διακοπή του Καπνίσματος (Smoking Cessation).

29. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών (Sexual Dysfunctions).

30. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των Αυτοάνοσων Νοσημάτων και Ψυχογενών Δερματικών Διαταραχών (Autoimmune and Psychodermatological Disorders).

31. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία του Μετατραυματικού Στρες (Post-Traumatic Stress Disorder).

32. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική
Υπνοθεραπεία για τη Θεραπεία των Δυσφορικών Συνηθειών (Outdated Behaviours and
Irritating Habits).

33. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση των εθιστικών συμπεριφορών (Addictions).

34. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία για τη Διεκδικητικότητα (CBH for Assertiveness).

35. Εισαγωγή στο Mindfulness Based Cognitive Therapy.

36. Εισαγωγή στο Διαλογισμό, το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και το Time-Line Therapy.

37. Κώδικας Δεοντολογίας, Εγγραφή σε επιστημονικούς συλλόγους, προσωπική θεραπεία, εποπτεία, πρωτόκολλο παραπομπής, συνεργασία με ένα δίκτυο επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

38. Αναπτύσσοντας το δικό σας γραφείο γνωσιακού – συμπεριφορικού κλινικού υπνοθεραπευτή.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το πρόγραμμα θα λάβει χώρα σε 12 εντατικά διήμερα (Σαββατοκύριακα) από τις 10:00 έως τις 17:00.

Εισηγητής και υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Βαλαβάνης

1) Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 (10:00 – 17:00).

2) Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 (10:00 – 17:00).

3) Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 (10:00 – 17:00).

4) Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 (10:00 – 17:00).

5) Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 (10:00 – 17:00).

6) Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 (10:00 – 17:00).

7) Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Απριλίου 2024  (10:00-17:00)

8) Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου 2024 (10:00 – 17:00).

9) Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 (10:00 – 17:00).

10) Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 (10:00 – 17:00).

11) Σάββατο 14 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2024 (10:00 – 17:00).

12) Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 (10:00 – 17:00).

Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι και φοιτητές δημοσίων πανεπιστημίων και κολλεγίων ψυχολογίας, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και εκπαιδευόμενοι στη συμβουλευτική, ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενοι στην ψυχοθεραπεία, ολιστικοί και εναλλακτικοί θεραπευτές, απόφοιτοι και σπουδαστές ανθρωπιστικών σχολών, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνιολογίας, απόφοιτοι και σπουδαστές κοινωνικής εργασίας, απόφοιτοι και σπουδαστές νοσηλευτικής και επαγγελμάτων υγείας, ειδικευόμενοι ψυχίατροι και όσοι μπορούν στη συνέντευξη να επιδείξουν κάποια γνώση σε σχέση με τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία η την κλινική υπνοθεραπεία.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν επίσης να γραφτούν άτομα που προέρχονται από άλλους επιστημονικούς κλάδους και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια πιστοποιημένη επαγγελματική καριέρα στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία. Άτομα που έχουν κάνει προσωπική θεραπεία μέσω οποιασδήποτε προσέγγισης μπορούν επίσης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Με το πέρας του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εξασκήσουν με ασφάλεια και δεοντολογία το επάγγελμα του γνωσιακού συμπεριφορικού κλινικού υπνοθεραπευτή, όντας σε θέση να εφαρμόζουν με επιτυχία τις βασικές αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας και της κλινικής υπνοθεραπείας σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο συνθετικό ψυχοθεραπευτικό μοντέλο. 

Όλα τα προγράμματα που θα λάβουν χώρα είναι επιπέδου awards, certificates και diplomas και είναι πλήρως πιστοποιημένα από τους ακόλουθους φορείς:

1. National Council of Integrative Psychotherapists (NCIP) με δυνατότητα παράλληλης εγγραφής και στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC)
2. Το Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists (ACCPH)
3. Το International Hypnosis Association (IHA)
4. Το Professional Hypnotherapists Practitioners Association (PHPA)
5. Το International Association of Therapists (IAOTH)
6. Το International Practitioners of Holistic Medicine (IPHM)
7. Το International Association of Coaches, Therapists and Mentors (IACTM)
8. To Complementary Medical Association (CMA)
9. Το International Appliance Assurance for Holistic Practitioners (ICAHP)

Στους παραπάνω συλλόγους μπορούν να εγγραφούν οι απόφοιτοι του προγράμματος και να χρησιμοποιούν τα λογότυπα των φορέων στις ιστοσελίδες τους δείχνοντας τον επαγγελματισμό και την κατάρτισή τους.

 

Το συνολικό κόστος του προγράμματος για τα διήμερα εκπαίδευσης ανέρχεται στα 1.650 ευρώ (1500 ευρώ για φοιτητές και ανέργους και για έγκαιρες εγγραφές, να σημειωθεί ότι οι θέσεις κλείνουν πολύ γρήγορα και είναι καλό να επικοινωνήσετε έγκαιρά για την εγγραφή σας), ενώ οι τετράωρες ομαδικές εποπτείες θα κοστίζουν 40 ευρώ έκαστη (και οι 4 ώρες / 12 εποπτείες συνολικά). Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης η τιμή είναι 1500 ευρώ για τα διήμερα και υπάρχει έκπτωση και στις εποπτείες. Η κράτηση θέσης γίνεται με την καταβολή 100 ευρώ.

Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε 12 ισόποσες δόσεις έως το 11ο διήμερο (14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024), μια επιλογή σαφώς πολύ συμφέρουσα και διευκολυντική. Φυσικά μπορεί να επιλεγεί και άλλος τρόπος καταβολής κατόπιν συνεννόησης. Για φοιτητές και ανέργους η τιμή του προγράμματος ανέρχεται στα 1500 ευρώ για τα διήμερα, είτε η πληρωμή γίνει εφάπαξ, είτε με δόσεις και υπάρχει έκπτωση και στο συνολικό κόστος των 12 εποπτειών.

Επίσης, η τιμή του προγράμματος σε περιπτώσεις έγκαιρων εγγραφών, εφάπαξ πλήρωμής ή ομαδικών εγγραφών θα είναι 1500 ευρώ για τα διήμερα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι θέσεις συμπληρώνονται πολύ γρήγορα και ότι ο αριθμός είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Η φιλοσοφία του προγράμματος βασίζεται στην άρτια θεωρητική κατάρτιση και στην πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευόμενων.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και τη βιωματική εκμάθηση της γνωσιακής συμπεριφορικής υπνοθεραπείας. Όλες οι σημειώσεις του μαθήματος, καθώς και η αντίστοιχη βιβλιογραφία παρέχονται ηλεκτρονικά και οι εκπαιδευόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε αγορές άλλων συγγραμμάτων.

Επίσης, στους εκπαιδευόμενους θα δοθούν ειδικά διαμορφωμένα οποθεραπευτικά σενάρια που καλύπτουν όλη τη θεματολογία που περιγράφεται στην ύλη. Τα υπνοθεραπευτικά αυτά σενάρια θα αποτελέσουν για τους εκπαιδευόμενους ένα εξαιρετικό υλικό βάσει του οποίου θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία και ταυτόχρονα θα τους συντροφεύουν σε όλη τους την καριέρα. Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά η οποία έχει γίνει κα αποτελεί εγγύηση για την άριστη εκμάθηση της επιστημονικά τεκμηριωμένης κλινικής υπνοθεραπείας (evidence-based clinical hypnotherapy).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση παρέχει πάνω από 350 ειδικά διαμορφωμένα υπνοθεραπευτικά σενάρια πολύ υψηλού επίπεδου.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι οι εκπαιδευόμενοι προηγούμενων τμημάτων είναι σε θέση από το δεύτερο διήμερο να παράγουν τα δικά τους υπνοθεραπευτικά σενάρια με βάση τις ανάγκες του θεραπευόμενου και με βάση τις αρχές και τους κανόνες δημιουργίας ενός πλήρους και αποτελεσματικού υπνοθεραπευτικού σενάριου (Το μοντέλο των 14 βημάτων συγγραφής ενός υπνοθεραπευτικού σενάριου διδάσκεται με απόλυτη σαφήνεια στους εκπαιδευόμενούς μας).

Ακόμα, το υλικό διευρύνεται συνεχώς και η βιβλιογραφία που λαμβάνουν οι εκπαιδευόμενοι είναι ένα εκπληκτικό επιστημονικό και θεραπευτικό υλικό το οποίο θα τους συνοδεύει σε όλη τη θεραπευτική τους πορεία έχοντας τη δυνατότητα να ανατρέχουν συνεχώς εκεί και να οργανώνουν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις θεραπευτικές τους παρεμβάσεις.

Ακολούθως, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι εκπαιδευόμενοι μέσα από την εκπαίδευση μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να εφαρμόζουν τεχνικές από διάφορες προσεγγίσεις της κλινικής υπνοθεραπείας, με την έμφαση να είναι στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία.

Επιπροσθέτως, μαθαίνουν και είναι σε θέση να εφαρμόζουν τεχνικές της αναλυτικής υπνοθεραπείας, τεχνικές της ερικσονιακής υπνοθεραπείας και παράλληλα εκπαιδεύονται στα βασικά χαρακτηριστικά της ενσυνειδητότητας (mindfulness) και στις βασικές εφαρμογές του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP). Κατ’ ακολουθίαν, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην άριστη χρήση της υπνοθεραπευτικής γλώσσας και στην εις βάθος εκμάθηση των ερικσονιακών γλωσσικών σχημάτων, κάτι που αποτελεί απαραίτητο εφόδιο και αναπόσπαστο μέρος της υνποθεραπευτικής διαδικασίας.

Για την άριστη εκμάθηση της ερισκονιακής γλώσσας οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν στοιχεία από την αφηγηματική θεραπεία τελειοποιώντας έτσι τις ικανότητές του και ξεχωρίζοντας για την κατάρτισή τους.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων λαμβάνει χώρα μέσω προφορικών παρουσιάσεων και ομαδικών εργασιών πάνω σε θέματα που θα αναλυθούν στην εκπαίδευση, καθώς και σε περιστατικά που θα αναλυθούν στις εποπτείες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν στους εκπαιδευόμενους ειδικά πιστοποιητικά συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (πιστοποιημένα από το NCIP, από το ACCPH, από το IHA, από το ΙΑΟΤΗ, από το PHPA, από το ΙΑCTM, από το CMA, από το ICAHP και από το IPHM) πάνω σε ειδικές κλινικές εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας, τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους λειτουργώντας επικουρικά στο πλήρως πιστοποιημένο από διεθνούς κύρους φορείς ανώτερο επαγγελματικό δίπλωμα που χορηγείται με το πέρας της εκπαίδευσης. Τα πιστοποιητικά αυτά αφορούν σε ειδικές εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας, όπως η διακοπή καπνίσματος, ο έλεγχος και η ανακούφιση από τον πόνο, η αύξηση των επιδόσεων στα σπορ, η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχων και των διαταραχών διάθεσης, η διαχείριση των αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς σε άλλα θέματα στα οποία η κλινική υπνοθεραπεία έχει να επιδείξει μια εξαιρετική και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική η προσωπική θεραπεία στην οποία χρειάζεται οι εκπαιδευόμενοι να συμμετέχουν. Έτσι, χρειάζεται να πραγματοποιήσουν 16 -20 συνεδρίες με βάση το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας επιλέγοντας από τη λίστα των εξαίρετων αποφοιτών της εκπαίδευσης. Με βιωματικό λοιπόν τρόπο δίνεται η δυνατότητα πλήρους αφομοίωσης του μοντέλου και η εν τοις πράγμασι βίωσης της αποτελεσματικότητάς του.

Με το πέρας της εκπαίδευσης ή και κατά τη διάρκεια είναι σημαντικό οι εκπαιδευόμενοι να ξεκινήσουν και την ατομική τους εποπτεία η οποία είναι βασικό στοιχείο για να μπορούν να δουλεύουν με ασφάλεια και δεοντολογία.

Επικοινωνία με τον φορέα